repülo
szimulátor
szimulátor építés
szimulátor építés
szimulátor építés
        Kapcsolattartó: Szőke Zsolt          Tel.: +36 20 406 2189             E-mail: repuloszimulator@gmail.com

Minden jog fenntartva © 2015
A szimulátorokról

Eléggé régen megfogalmazódott az igény olyan berendezésekre, melyekkel biztonságos körülmények között, következmények nélkül lehet tanulni, gyakorolni a repülőgépek kezelését, irányítását.

Az első – ma már kezdetlegesnek tűnő - próbálkozások után születtek meg a mai igényeket kielégítő, a valós repülést szinte teljes mértékben leutánzó szimulátorok, számítógépes szimulátor programok.

A tökéletes szimulációnak igen borsos ára van. Pl. az Airbus A380 szimulátora - a tökéletességre való törekvés jegyében készült - és mintegy 17 millió dollárba került.


A repülő szimulátorokat azonban nem csak pilóták kiképzésére, hanem szórakozásra, játékra, kellemes, élvezetes időtöltésre is nagyon jól ki lehet használni. Ma már a legtöbb ember számára elérhető áron hozzá lehet jutni olyan repülő szimulátorhoz amely teljes értékű repülési élményt nyújt és minden olyan körülményt szimulálni lehet, ami a valóságos repülés során előfordulhat.

A repülőgép valamennyi műszere, navigációs- és rádiós rendszere a valóságos körülményeknek megfelelően működik és reagál a kezelési műveletekre.

Az időjárási viszonyok is a legszélsőségesebb határok között változtathatók.

A repülőtereken és a légtérben a napszaknak megfelelő repülő forgalom zajlik.


         Kapcsolattartó:
         Szőke Zsolt